Ibland blir man bara sugen på att skaffa sig en ny parfym för att ha en parfym att alternera med. Man kan titta på de olika doftnoterna om man vill försöka hitta en parfym som liknar någon parfym man redan har och tycker om. Toppnoten är den doft man känner omedelbart då man doftar på en parfym. Exempelvis en doft som David Beckham Homme har toppnoter av Citrus, Ingefära och peppar. När man sedan använder doften, så framträder ytterligare dofter, så kallade mellannoter och basnoter. För parfymen David Beckham Homme, så är mellannoterna Läder och Rosmarin och basnoterna är Mysk och Mahogny.

Denna doft är en av de billigaste parfymerna på marknaden och kostar 219 kr hos Bloomify. Annars brukar Adidas dofter ha en väldigt låg prisnivå. Exempelvis så får man Adidas Get Ready, EdT 50ml för bara 119 kr. Några andra exempel är Adidas Pure Lightness EdT 30ml för 109 kr.

Några dofter som ligger i en helt annan prisklass är Chanels dofter. Ett exempel här är Chanel Allure Sensuelle, EdT 100ml som kostar 1.219 kr. Eller Diors doft Dior J´Adore EdP 100ml också för 1.219 kr. Då vill det till att man vet exakt vad man vill ha, så man inte köper grisen i säcken. Det är dyra millilitrar…